top of page
dream_ark_mainostoimisto_seina_hd.jpg

THE CAMERA AND MAN – TEEMU TUULOSKORPI

VALOKUVAAJA, VIDEOKUVAAJA, TARINANKERTOJA JA DREAM ARK MAINOSTOIMISTON KAPTEENI

Kuvaajana minulle on muodostunut oma tyyli ja kuvakerronta on useimmiten varsin vahvaa. Rakastan kontrasteja, jotka voivat ilmetä värimaailmassa, tai esimerkiksi miljöön ja muiden kuvaan tuotujen elementtien valinnassa.

 

Työssäni pyrin jatkuvasti luomaan ja löytämään uusia tapoja kertoa visuaalista tarinaa oli kyse sitten yksityisasiakkaasta tai yrityksestä.

 

Parhaimmillani olen juuri silloin, kun toimitaan oman osaamisen ylärajoilla luomassa jotain asiakkaalle ja minulle merkityksellistä.

Aloitin valokuvaamisen 13-vuotiaana isältä syntymäpäivä lahjaksi saamallani yksinkertaisella filmikameralla. Siitä saakka valokuvaus on kulkenut polullani mukana. Reilu vuosikymmen myöhemmin mukaan tuli videokuvaus, jonka rooli on työssäni sittemmin kasvanut merkittäväksi.

2021_lokakuu_teemu_pieni_no_logo.jpg
dream_ark_mainostoimisto_seina_hd_edited.jpg
high_country_news_kansikuva_pieni.jpg

Kuva- ja videotuotantojani on julkaistu lukuisissa yhteyksissä aina Pohjois-Amerikkaa myöten, joista ehkä näkyvin on ollut printtinä ja verkossa julkaistavan High Country Newsin kansikuva, jonka otin ollessani kuvaamassa Nevadan-osavaltiossa.

Maisema- ja matkakuvaus on valokuvauksen se osa-alue, joka on jaksanut viehättää minua vuodesta toiseen myös vapaa-ajalla. Minulle maisemakuvassa ei koskaan ole ollut kysymys varsinaisesta dokumentaarisesta kuvaamisesta, vaan olen pyrkinyt tuomaan maisemakuviini tarinan ja kokemuksen mukaan. Kuvankäsittely on ollut merkittävässä asemassa kuvien viimeistelyssä ja tämän kautta kuvat ovat heränneet lopulliseen loistoonsa.

dream_ark_mainostoimisto_seina_hd.jpg

Tarina on mukana mukana myös tässä minulle tärkeässä kuvassa. Ajelin eräänä aamuna Nevadan autiomaassa kohti 48 asukkaan Rachelin kaupunkia, joka sijaitsee Area 51 laidalla 230 km Las Vegasista pohjoiseen.

Äkkiä taustapeilissä vilahti jotain, joka herätti kiinnostukseni. Jarrutin voimakkaasti ja vedin auton tien sivuun. Nappasin kameran mukaani ja hyppäsin ulos. 

7 Kojootin lauma ylitti tietä tulosuunnassani. Ne liikkuivat ryhmissä 2 kärjessä ja 4 keskellä, viimeisenä tullut piti muuhun laumaan hieman välimatkaa ja jäi hetkeksi seisomaan keskelle tietä kuin varmistaakseen lauman selustan.

Sain napattua lauman ylityksestä joitain kymmeniä ruutuja, joista ainoastaan tämän yhden ruudun perää pitäneestä kojootista olen julkaissut.

coyote_road_ver_2020_pieni.jpg
dream_ark_mainostoimisto_seina_hd_edited.jpg
artshit_www-gallery-100.jpg

Taidevalokuvan osa-alueella olen pitänyt kaksi valokuvanäyttelyä ArtS HIT -teeman alla. ArtS HIT on trilogia, joista kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu. ArtS HIT:n toinen osa "waSH IT all away" sai Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) apurahan.

ArtS HIT trilogian ensimmäiseen "It happens to everybody" ja toiseen "waSH IT all away" osaan voit tutustua www.artshit.fi -verkkosivuilla.

 

Trilogian kolmas osa odottaa vielä oikeaa hetkeä ja inspiraatiota toteutuakseen.

new_york_001_imagery.jpg
bottom of page